Sunday, June 9, 2013

Pinjaman Untuk Tentera 2013 Tidak Boleh ?

Pinjaman tentera 2013
Pinjaman untuk tentera
Sebenarnya tentera sudah dikhaskan untuk membuat pinjaman dengan KOPERASI TENTERA sahaja.Oleh itu masa sekarang jika hendak buat pinjaman untuk tentera dengan BANK-BANK memang tidak boleh.Tidak percaya cuba tanya semua bank RHB, Maybank, CIMB , BANK RAKYAT dan lain-lain bank.Memang komfirm tidak boleh.

Jika sebelum ni tentera memang ada boleh buat pinjaman dengan BANK RAKYAT tapi disebabkan ada masalah-masalah tertentu, pinjaman untuk tentera dimansuhkan serta merta.Di nasihatkan kepada para tentera, anda janganlah membuat pinjaman daripada ALONG.Jadi masalah besar nanti, sebab kadar faedah memang tidak munasabah.Ini kerana ada antara anggota tentera sekarang telah membuat pinjaman untuk tentera menggunakan khidmat ALONG dan akibat tidak tahan dengan kadar faedah yang dikenakan oleh ALONG maka anggota tersebut telah 'absent'.Secara tidak langsung ALONG telah menghantui hidup anggota tentera tersebut.

Oleh itu saya nasihatkan anda buat pinjaman tentera untuk tujuan yang penting sahaja.In shaa Allah masalah kewangan pasti tidak akan berlaku.Jika anda ada sebarang masalah dengan kewangan anda boleh berjumpa dengan perunding AKPK.Masalah anda pasti akan diselesaikan.

2 comments:

  1. so ap kejadahnya kalo buat loan kt koperasi x boleh overlap..masaalah duit memang masaalah global..so..fikir lah..xda saja2 org nk g wt loan..kalo da berpuluh kali g koperasi x boleh..mcm mana..??UGAT n KOPERASI puas hati sangat2 kot kalo kua front page METRO askar kena bunuh ngn Along..bukan sesaja askar pinjam kt along..sebab ap??sebab koperasi n Ugat yg sama2 makan RASUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. so ap kejadahnya kalo buat loan kt koperasi x boleh overlap..masaalah duit memang masaalah global..so..fikir lah..xda saja2 org nk g wt loan..kalo da berpuluh kali g koperasi x boleh..mcm mana..??UGAT n KOPERASI puas hati sangat2 kot kalo kua front page METRO askar kena bunuh ngn Along..bukan sesaja askar pinjam kt along..sebab ap??sebab koperasi n Ugat yg sama2 makan RASUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete